Staande lamp zelf maken?

staande lamp voorbeeldJe bent op zoek naar een leuke originele staande lamp, maar je kunt deze nergens vinden. Je hebt staande lampen online gezocht en verschillende woonwinkels bezocht, maar tevergeefs. Je bent nu aan het overwegen om zelf een staande lamp te maken, maar waar moet je beginnen. We proberen je een beetje op weg te helpen.

Om aan de slag te kunnen is het belangrijk om te weten te komen waar staande lampen uit bestaan. We zullen daarom de verschillende onderdelen even met je doornemen. Een staande lamp bestaat eigenlijk uit 3 (grote) delen:

1)      Een voetstuk. Je hebt een voetstuk nodig waar je de lamp op kan laten staan. Dit voetstuk Staande lamp voorbeeldkan het beste ook nog een beetje hol zijn aan de onderkant, want er moeten ook nog elektriciteitdraden door heen.

2)      Een armatuur. Dit is het stuk vanaf het voetstuk tot de lampenkap. Je kunt het ook wel de “lamp arm” noemen. Je kunt hier kiezen voor een bestaande armatuur of je kunt er ook een zelf maken. Het is hierbij alleen
wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat hier ook elektriciteit draden door heen moeten lopen.

3)      De lampenkap. Het is hierbij aan te raden om van te voren al na te gaan wat voor soort lamp je wilt. Zo kun je rekening houden met de maat fitting die hierbij hoort.

Dit zijn eigenlijk de drie belangrijkste onderdelen van een staande lamp.  Ga je dus zelf een staande lamp maken, dan moet je dus deze drie dingen goed op elkaar afstemmen. Verder moet je ook goed kijken waar de staande lamp komt. Op die manier kun je een staande lamp zo maken dat hij perfect past in bijvoorbeeld een landelijke inrichting.  Wanneer je voor modern gaat, zul je dus wellicht voor een ander soort materiaal keuze gaan.

Een gedachte over “Staande lamp zelf maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>