Sierladder zelf maken?

 SierladderHet kan allemaal heel eenvoudig. Wat je nodig hebt is een lekker muziekje en de juiste materialen. Zonder het juiste materiaal kun je klussen wat je wilt, maar dan duurt het eindeloos. Vandaag ga ik in grote lijnen uitleggen hoe je een eigen sierladder kan maken.

Je zit ze vaak in woon magazines en andere bladen zo’n leuke trap gemaakt van dikke stokken, die vaak ook nog geslepen zijn. Hierdoor hebben ze een mooi witte en natuurlijke uitstraling.

1)      Je gaat opzoek naar een aantal lange dikke takken. Vaak kun je ze vinden bij gesnoeide bomen of perken.Gooi er gewoon een aantal in je auto, want dan kun je hier gewoon de mooiste van uit kiezen.

2)      Vervolgens ga je de schors eraf schaven met een scherp mes.

TIP: wanneer je de stokken heb gesprokkeld en deze zijn nog nat? Laat ze dan eerst even drogen of zet er even een bouwlamp op om ze sneller te laten drogen. Op die manier krijg je veel makkelijke de schors eraf.

3)      Daarna haal je een paar lange spijkers, zeker minimaal 8 centimeter.

Sierladder Spijker

4)      Het is handig om de gaten in de treden voor te boren met een iets kleinere mm doorsnede dan de spijker. Dan klemt de spijker goed. De spijker is echter alleen voor de show en mooiigheid.

5)      Vervolgens zaag je alle treden ongeveer even lang en laat je ze aan de buitenkanten iets uitsteken.

6)       Nu je de treden hebt leg je je trap neer zoals hij moet worden en kun je beginnen met gaten boren het is hanig om direct op de staanders af te tekenen waar het gat van de spijker moet komen.

En klaar is de sierladder. Hij is goed te gebruiken om je kleren bijvoorbeeld over de treden heen te gooien en je hebt tevens gelijk een mooi eyecatcher in je kamer. Verder kun je hem ook nog naar smaak versieren.

Sierladder-met-strepen

bron: www.welke.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>