kluskleding voor elke klus

Bij het zelf aan de slag gaan in huis, is goede kluskleding een belangrijk vereiste.
Zorg daarom altijd dat je daar genoeg aandacht aan besteed en niet dat je jezelf onnodig in gevaar brengt door aan dit onderdeel van het klussen te weinig aandacht te besteden.

Wat voor kluskleding voor welke klus?

kluskleding is belangrijk

Bij het verven, spuiten en kitten is het vooral belangrijk om oude kleding te dragen en zonnodig een mondkapje te dragen om jezelf te beschermen tegen inhalatiedampen van de kit, verf of spuitbus.
Draag kleding die lekker zit en die je niet in de weg zit tijdens het klussen. Tijdens het plaatsen van een dakkapel is het belangrijk om zelf stevige, goedzittende kleding aan te hebben en tegelijkertijd gezekerd te zijn met een touw, mocht er dan iets gebeuren, dan zit je in ieder geval veilig vast.
Maak een verschil tussen kleding als je buiten gaat klussen of als je binnen gaat klussen.
Bij het plaatsen van tegels is het belang van stevige handschoenen en schoenen met een stalen neus weer een eerste vereiste. Zorg ten alle tijden voor veilige, stevige schoenen en zo nodig veiligheidskleding.
Er zijn diverse (online) winkels die bedrijfskleding goedkoop aanbieden en die je ook een goed advies kunnen geven als je twijfelt wat voor kleding je aan moet schaffen voor een bepaalde klus.

Wat is verder belangrijk bij kluskleding?

Zoek voor elke klus naar een gebruiksaanwijzing of instructievideo op internet. Kijk daarna ook wat de officiƫle veiligheidseisen van die klus inhouden. Ook voor hobbyklussers is dit van groot belang. Lees je van tevoren in en zorg dat je veilig en geordend te werk kunt gaan.

Hobbyklussers onderschatten het belang van veilige kleding nog wel eens, zorg er voor dat jij hier wel genoeg aandacht aan besteed voor je eigen veiligheid, zodat je niet met een achterstand te werk gaat.